De uitdaging

In de oorspronkelijke situatie was er voor elk land een eigen WordPress CMS, met eigen inlog, voor 48 landen in totaal. Dit bracht uiteraard veel extra werk en foutgevoeligheid met zich mee op het moment dat er content of nieuwsberichten geplaatst moesten worden, die voor meerdere landen relevant waren.
Daarnaast was het technisch ook een flink klus om zoveel verschillende WordPress installaties maandelijks te onderhouden en up-to-date te houden.

Makkelijker en efficiënter in gebruik

De duidelijke wens van de klant was om over te stappen naar een centraal te beheren systeem, waarbij de uren die per maand nodig waren voor het beheren en onderhouden van de site, efficiënter besteed konden worden aan marketing.

Onze oplossing

Door gebruik te maken van WordPress, met als uitbreiding een module voor meertaligheid, hebben wij de verschillende landen opgenomen in één centraal te beheren CMS omgeving. Dat wil dus zeggen dat er nog maar één plek is om in te loggen en één omgeving die maandelijks onderhouden moet worden.

  • 48 Losse websites terug gebracht naar 1

  • Meertaligheid, inclusief meerdere talen per land

  • Hergebruik van content over verschillende sites

  • Kostenbeparing in hosting en onderhoud

Creatieve ruimte om content op te maken door middel van een visuele editor

Door middel van een makkelijk te gebruiken visuele editor, is het voor content beheerders eenvoudig om pagina’s naar eigen inzicht in te delen in verschillende kolommen of te schuiven met de volgorde. Door middel van templates zijn er selecties van elementen door ons klaar gezet, zodat er eenvoudig uit de beschikbare gereedschapskist gekozen kan worden.

Punten voor stijl

Op basis van de ontwerpen die wij gemaakt hebben voor de website, hebben wij ook een digitale stijlgids en PowerPoint templates geleverd.

Carlos Hiralal

Online Development Specialist

Maak een afspraak met ons

Afspreken voor een kop koffie?

Wij komen graag naar u toe om samen van gedachten te wisselen.

Carlos Hiralal

Online Development Specialist